sport
1

Schumacherovi navijači u Kerpenu obilježili njegov 45. rođendan

Anadolija
Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher trenutno je hospitaliziran i bori se za život nakon teške povrede zadobijene tokom skijanja na francuskim Alpama, a mještani grada Kerpen u Njemačkoj, u kojem je on i odrastao, danas su Schumacherov 45. rođendan obilježili na Go Kart pisti sa rođendanskom željom da se što prije oporavi.

Schumacherovi simpatizeri odjeveni u majice sa njegovim likom i paljenjem svijeća na pisti Go Kart na simboličan način obilježili su njegov 45. rođendan, a predsjednik Fan kluba M. Schumachera, Michael Viehmann je kazao da se Schumacherovi fanovi iz cijelog svijeta javljaju i da svi žele njegovo brzo ozdravljenje.

"Žalosno je da Schmacher u ovakvom stanju dočekuje svoj rođendan. Njegovi fanovi iz mnogih krajeva svijeta su došli danas u Kerpen i mi smo uz njega u ovim teškim trenucima. Poruke stižu iz cijelog svijeta i mi ih prikupljamo, a nadamo se da ćemo ih uskoro i njemu lično uručiti", kazao je Viehmann.

Ritano Vincenzo, koji je iz Frankfurta stigao u Kerpen, izrazio je nadu da će Schumacher pobijediti i u ovoj teškoj utrci za život, baš kao što je pobjeđivao i za volanom formule.

"Michael, sretan ti rođendan. Želimo tebi i tvojoj porodici svu snagu i strpljenje. Nadamo se da ćeš uskoro ponovo biti sa nama", poručio je još jedan Schumacherov navijač Helmut Becker.