sport
4

Schumacherova porodica: Svi znamo da je Michael veliki borac

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Ferrarija, u kojoj je teško povrijeđeni legendarni njemački vozač Formule 1 Michael Schumacher osvojio pet uzastopnih naslova svjetskog prvaka, od 2000. do 2004. godine, organizirala je povodom njegovog 45. rođendana tihi marš navijača ispred bolnice u Grenobleu.

Michael Schumacher je 45. rođendan dočekao u induciranoj komi, nakon što je u nedjelju, 29. decembra, zadobio teške povrede glave, kada je na skijanju pao i udario glavom u stijenu.

Schumacherovi navijači i poštovatelji će tihim skupom na njegov rođendan izraziti podršku sedmerostrukom svjetskom prvaku čije stanje je i dalje bez promjena – stabilno, ali kritično.

Osoblje bolnice nije novinarima ponudilo nikakve nove informacije o Schumacherovom stanju u četvrtak, što ukazuje da nije bilo nikakvih promjena, ali se s prvom izjavom oglasila Schumacherova porodica, koja je konstantno uz njega u bolnici u Grenobleu.

"Nakon Michaelove nesreće na skijanju, željeli bismo se zahvaliti ljudima iz cijelog svijeta koji su nam pružili podršku i poslali svoje najbolje želje za njegov oporavak. Oni nam daju veliku potporu. Svi znamo da je Michael veliki borac i da neće odustati. Hvala vam", stoji u saopćenju porodice Schumacher.