Istraživanje javnog mnijenja
0

Schumacher najveći njemački sportista

Totalsport
Michael Schumacher
Michael Schumacher
U reprezentativnom istraživanju koje je za njemački dnevnik Bild napravila Forsa, njemačka agencija za istraživanje javnog mnijenja, Nijemci su izabrali svoje najveće sportiste.

Anketa je provedena na uzorku od 2.006 njemačkih državljana. U muškoj konkurenciji slavio je vozač Michael Schumacher sa 16 posto dobivenih glasova, pet više od nogometaša Franza Beckenbauera i tenisera Borisa Beckera.

Kod dama je daleko uvjerljivije (28 posto glasova) slavila teniserka Steffi Graf ispred umjetne klizačice Katarine Witt (12 posto) i skijašice Rossi Mittermaier (7 posto).

Franz Beckenbauer izabran je za najboljega njemačkog nogometaša svih vremena (53 posto), Gerd Müller za najboljega nogometnog napadača (51 posto), a Oliver Kahn za najboljeg golmana (44 posto).

Najbolja je nacionalna nogometna ekipa u istoriji reprezentacija iz 1990. godine, tadašnji svjetski prvaci, s 18 posto glasova, najboljim nogometnim selektorima proglašeni su Sepp Herberger i Joachim Löw (oba 19 posto), dok je najomiljeniji nogometni klub minhenski Bayern (17 posto ispred dortmundske Borussije (15 posto).