Olimpijske igre 2012.
2

Saudijska Arabija ipak ne šalje sportašice u London

Totalsport
Nakon što su svjetske medije preplavile vijesti o tome kako će Saudijska Arabija prvi put u povijesti na Olimpijske igre poslati i sportašice, stigao je i demanti.

Ultrakonzervativna arapska država jedina uz Katar i Bruneje nikad nije slala natjecateljice na olimpijske igre. I dok je Katar potvrdio da je odustao od takve prakse i da će na ovogodišnje Igre u London poslati svoje dvije sportašice, Saudijska Arabija čini se nema namjeru prekinuti svoju tradiciju.

Potvrdio je to u razgovoru za dnevni list Al-Watan princ Nawaf Bin Faisal, predsjednik Saudijskog olimpijskog odbora. Izjavio je da se kraljevstvo protivi slanju sportašica na Olimpijske igre u Londonu, ali i ostavio otvorenom mogućnost da predstavnice Saudijske Arabije eventualno sudjeluju na Igrama izvan službene delegacije svoje zemlje, dakle kao neovisne natjecateljice.

Na taj je način na Olimpijskim igrama mladih 2010. godine u konjičkom sportu nastupila Dalma Rushdi Malhas i pritom osvojila broncu. Pitanje je, međutim, hoće li Međunarodni olimpijski odbor ovom prilikom pristati na takav ustupak Saudijskoj Arabiji.