Izbor Grada Banjaluke
0

Saša Kecman najbolji sportista u 2009. godini

SRNA
Saša Kecman
Saša Kecman
Atletičar "Borca" Saša Kecman proglašen je za najboljeg sportistu Banjaluke za 2009. godinu, a rukometašica "Borca" Dejana Knežević za najbolju sportistkinju.

Na večerašnjem sportskom balu povodom osmog izbora najboljeg sportiste Banjaluke za najbolje sportske organizacije izabrani su Atletski klub "Borac" i ženski rukometni klub "Borac", dok je za najbolju sportsku manifestaciju proglašeno "Svjetsko prvenstvo u raftingu".

Titula najboljeg sportiste u sportu za invalidna lica pripala je košarkašu kluba invalida "Vrbas" Igoru Ignjatoviću.

Najtalentovaniji sportisti su Marko Miljanić, član Atletskog kluba "Banjaluka" a najtalentovanija sportistkinja je Branka Vranješ, član Akademskog plivačkog kluba "22. april".

Za najbolju sportsku školu izabrana je škola sporta karate kluba "Šotokan", a nagrada za životno djelo dodijeljena je proslavljenom gimnastičaru i sportskom radniku Mirku Petričeviću.

Specijalna nagrada za popularizaciju fudbala u Banjaluci dodijeljena je fudbaleru "Borca" Nemanji Bilbiji, dok je specijalna nagrada za promociju banjalučkog sporta u svijetu dodijeljena košarkašima koji su predstavljali Banjaluku na nazveničnom prvenstvu svijeta u uličnoj košasrci.

Sportski bal otvorio je gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović. Balu su, osim člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, predsjednika i potpredsjednika Narodne Skupštine RS Igora Radojičića i Nade Tešanović, ministara u Vladi RS, te predstavnika administartivne službe grada Banjaluka, prisustvovali i drugi predstavnici javnog života Banjaluke, RS i BiH.

Nagrađenima su dodjeljivane plakete i novačane nagrade.