Turnir Asim Ferhatović Hase
0

Sarajevo, Mostar - Stari grad i selekcija Austrije upisali pobjede

FENA
S utakmice Željezničar - selekcija Austrije (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Malonogometne ekipe Sarajeva, Mostara - Starog grada i selekcija Austrije zabilježile su po dvije pobjede prvog dana 19. međunarodnog turnira ''Asim Ferhatović Hase'', koji se igra u dvorani KSC Skenderija.

U A-grupi malonogometaši Sarajeva pobijedili su selekciju Prijepolja (Srbija) sa 5:2, dok su u 2. kolu ubjedljivo bili bolji od albanskog Kastriotija sa 12:1.

U odlučujućem susretu za prvo mjesto u grupi i nastup finalu, ekipa Sarajeva će u nedjelju u 10.00 sati igrati protiv Mostaraca koji su savladali Kastrioti sa 11:1 i Prijepolje sa 5:3.

U B-grupi selekcija Austrije na otvaranju turnira savladala juniorski tim Željezničara sa 9:6, a zatim u 2. kolu organizatora turnira - ekipu Vratnika sa 4:3. Drugi poraz ekipe Željezničara zabilježila je od selekcije Vojvodine sa 4:6.

Rezultati 1. i 2. kola:

A-grupa: Selekcija Prijepolja - Sarajevo 2:5 Mostar Stari Grad - Kastrati 11:1 Selekcija Prijepolja - Mostar Stari Grad 3:5

Sarajevo - Kastrati 12:1

Poredak: Sarajevo i Mostar Stari Grad po 6 bodova, Selekcija Prijepolja i Kastrati bez bodova.

B-grupa:

Vratnik - Selekcija Vojvodine 4:1 Željezničar - Selekcija Austrije 6:9 Vratnik - Selekcija Austrije 3:4 Selekcija Vojvodine - Željezničar 6:4

Poredak: Selekcija Austrije 6 bodova, Vratnik, Selekcija Vojvodine po 3 boda, Željezničar bez bodova.