sport
0

Sarajevo će u septembru imati kvalitetan juniorski atletski miting

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sjednica Organizacionog komiteta Međunarodnog juniorskog atletskog mitinga prijsteljstva - Sarajevo 2010 održana je danas u prostorijama Atletskog saveza BiH.

Ovo tijelo, sačinjeno od 20-ak uglednih sportskih, političkih, privrednih, kulturnih i javnih radnika, donijelo je više odluka koje bi trebale doprinijeti da ovogodišnje, 11. po redu, izdanje popularnog Mitinga prijateljstva, koje će se održati 11. septembra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", bude najbolje do sada.

Imenovana je Direkcija mitinga, sastavljena od iskusnih atletskih radnika, koja će operativno realizirati usvojeni program aktivnosti i osigurati sve potrebne tehničke uslove za održavanje mitinga.

Najave iz atletskih federacija Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Srbije i Turske o učešću njihovih najboljih juniora i juniorki, koje se počele poimeničnom prijavom iz njemačkog saveza, garancija su da će sportski kvalitet mitinga biti vrlo visok.

Organizacioni komitet je to shvatio kao dodatnu obavezu da se i svi segmenti organizacije, koliko je to u postojećoj situaciji moguće, unaprijede.

Naglašeno je da je, u tom cilju, u finišu priprema neophodno intenzivirati aktivnosti na dva osnovna plana, prikupljanju finansijskih sredstava i privlačenju publike, posebno mladih, na stadion.

Ni jedno ni drugo neće biti moguće bez podrške medija, pa je zaključeno da se saradnji sa njima na promociji Mitinga mora posvetiti posebna pažnja. Vrlo brzo će biti određeni i promotori Mitinga, ugledna atletska imena, koja će javnim istupima u promotivnoj kampanji pomoći da ova priredba dobije publicitet primjeren njenom kvalitetu, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.