World Series
0

San Francisco pobjedom nad Texasom osvojio titulu prvaka MLB lige

Totalsport
Foto: AP
Foto: Reuters
Igrači San Francisco Giantsa novi su prvaci MLB lige (američko-kanadska profesionalna liga u bejzbolu). Dobili su s 4-1 World Series protiv Texasa.

U petoj utakmici, na gostovanju, San Francisco je pobijedio 3-1 i tako s 4-1 dobio finalnu seriju. Time su došli do šestog naslova prvaka u svojoj historiji, ali i prvog otkako se ekipa 1958. godine preselila s istočne (New York) na zapadnu obalu Sjedinjenih Država.

Recimo da su ispred Giantsa, po osvojenim naslovima, New York Yankeesi (27 puta su bili prvaci), St. Louis (10), Oakland (9) i Boston (7). Prije ove godine, San Francisco je zadnji put trijumfovao 1954. godine.

Junak pobjede bio je San Franciscov bacač, 24-godišnji Tim Lincecum, koji je prije četiri godine došao u MLB ligu. Lincecum je u doigravanju odradio šest utakmica, te je dobio pet, a drugi put je u ponedjeljak navečer slomio igrače Texasa. I ne samo to, kao u prvoj utakmici World Seriesa (kada je bilo 11-7 za San Francisco) nadvisio je kolegu sa suprotne strane - Cliffa Leeja.

Napadački red Texasa nije imao gotovo nikakve šanse protiv Lincecuma, a u cijeloj utakmici su imali samo tri uspješna "hitsa" (udarca), te su to tek materijalizirali jednim "homerunom" (optrčavanjem) u sedmom periodu igre.

Tada je Cruz za domaćina pogodio "homerun", ali malo je značio njegovoj ekipi jer su gosti u ranijem dijelu tog perioda napravili ključni korak prema uspjehu.

Za San Francisco je "homerun" opalio Renteria, a s obzirom da su već tada na bazama bili Ross i Uribe Giantsi su tri puta poentirali i tako slomili suparnika. Texas tako nije postao sedma ekipa u historiji World Seriesa koja se uspjela vratiti i pobijediti nakon zaostatka 3-1 u finalu. Nije teksaška ekipa bila ni blizu takvoga scenarija.

World Series, peta utakmica:

Texas - San Francisco 1-3
San Francisco je dobio seriju s 4-1