Reli Dakar
0

Sainz i Coma u vodstvu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Katarski automobilist Nasser Al Attiyah u BMW-u i Španac Marc Coma (KTM) u konkurenciji motociklista pobjednici su treće etape relija Dakar. Za obojicu su to druge etapne pobjede na reliju koji se ove godine vozi u Južnoj Americi.

Al Attiyah je 551 kilometara dugačku dionicu od Puerto Madryna do Jacobaccia prošao za četiri sata, 29 minuta i 27 sekundi. Drugi je ciljem sa 35 sekundi zaostatka prošao Španjolac Carlos Sainz (Volkswagen), dok je na trećem mjestu Nijemac Dieter Depping (Volkswagen) sa 1:40 minuta zaostatka.

U konkurenciji motociklista Coma je slavio s rezultatom 5:18:17, drugi je ciljem prošao Norvežanin Pal Anders Ulevalseter sa 17:49 minuta zaostatka, a identično vrijeme imao je i Španjolac Jordi Viladoms na trećem mjestu.

Tragičari današnje etape bili su Luc Alphand kod automobilista, te Cyril Despres u konkurenciji motociklista. Despres je zbog problema sa stražnjom gumom zaostao više od 60 minuta, dok je Alphand zbog kvara kasnio više od pola sata.

U ukupnom poretku automobilista vodi Sainz ispred Al Attiyaha (+3:40) i Giniela De Villiersa (5:45). Kod motociklista vodi Coma sa više od pola sata prednosti pred Francuzom Davidom Fretigneom (+ 39:11), dok je na trećem mjestu Nizozemac Frans Verhoeven (+41:14).