sport
12

Safet Sušić: Zaslužili smo ovu pobjedu, igrači su dali sve od sebe

Piše: N. J.
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Selektoru nogometne reprezentacije BiH Safetu Sušiću pao je veliki kamen sa srca nakon što su Zmajevi večeras slavili pobjedu protiv Slovačke u Žilini i tako ostali na prvom mjestu grupe G u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Naš tim se vratio iz očaja, nakon što je Hamšik krajem prvog poluvremena postigao gol za vodstvo Slovaka 1:0. U nastavku je prvo poravnao Bičakčić, a gol odluke je postigao Hajrović uputivši projektil u mrežu golmana Muche.

"Obećao sam da će igrači u ovoj utakmici dati sve od sebe i tako je i bilo. Zaslužili smo ovu pobjedu koju smo izvojevali uz veliku podršku naših navijača kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Oni su uvijek naš 12. igrač i ovo je naša zajednička pobjeda", rekao je Pape koji je čestitao i svojim igračima na sjajnoj igri i borbenosti.

Ponovio je da je poraz u petak protiv Slovačke u Zenici (0:1) bio samo loš dan, te najavio da moramo vrlo ozbiljno pristupiti preostalim dvjema utakmicama u kvalifikacijama protiv Lihtenštajna i Litvanije kako bismo zadržali prvo mjesto i išli u Brazil.