sport
0

Safet Alibašić i Kadira Nukić bh sportisti-invalidi godine

FENA
Reprezentativac Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Safet Alibašić i državna prvakinja u streljaštvu Kadira Nukić, proglašeni su za najbolje sportiste-invalide BiH u 2006. godini.

Na tradicionalnoj svečanosti, održanoj večeras u Domu armije u organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida BiH, nagrade najboljim uručio je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, koji je bio i predsjednik Organizacionog odbora manifestacje.

Pored nagrada najboljim sportistima priznaja su uručena u još četiri kategorije. Stručni žiri, kojim je predsjedavao Senad Turković, za najuspješnijeg sportskog radnika proglasio je Vehbiju Tokića, dok je najuspješniji trener u sportu za invalide Nevzet Alić.

U ekipnoj konkurenciji kod žena najuspješnije su bile članice SSRI Tuzlanskog kantona u streljaštvu, dok je za najuspješniju mušku ekipu proglašena reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Holandiji, trostruki evropski i aktualni paraolimpijski prvak.

Posebna priznanje za doprinos razvoju sporta invalidnih osoba dobili su Mirza Hrustemović, Ismet Bajrović, Mustafa Guhdija, Sanja Jurić i Huso Čamo.