Usain Bolt
0

"Sada imam samo jedan prioritet – spavanje!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji sprinter i atletičar današnjice, Jamajčanin Usain Bolt, sjajnu je sezonu okončao pobjedom u utrci na 200 metara na Svjetskom atletskom finalu u grčkom Solunu.

Bolt je bez ikakvih problema slavio s vremenom 19.68, što je bila i njegova posljednja pobjeda u 2009. godini, u kojoj je opet, kao i lani, obarao svjetske rekorde u utrkama na 100 i 200 metara. I ovoga puta je Jamajčanin za ta ostvarenja odabrao najveće takmičenje u sezoni, odnosno Svjetsko prvenstvo u Berlinu.

  • Trčao sam ''na paru''. Ovo je bila moja zadnja utrka ove sezone, zadnja energija koju sam još sačuvao. Uh, kako sam sretan da je sezona gotova! Stvarno sam umoran, nadam se da ću se sada dobro odmoriti. Trenutno ne razmišljam ni o čemu osim o povratku kući – zborio je Bolt nakon pobjede u Solunu.

Bolt je do kraja sezone trebao trčati na još dva mitinga, u korejskom Daeguu i u Šangaju, ali je otkazao oba nastupa zbog umora. Jednostavno je odlučio produžiti odmor.

  • Obično se odmaram mjesec dana, ali će ovoga puta odmor trajati šest sedmica. To je još bolje! Kada u jednoj godini trčite 10 i pol mjeseci, onda vam u onih ostalih šest sedmica trčanje uopće ne nedostaje, vjerujte mi. Kada dođe vrijeme za novi nastup, tek pomislite: ''Evo mene opet na stazi''.

Na kraju, najbrži čovjek svijeta rekao je kako se posebno veseli ''običnom načinu života'' koji je pred njim.

  • Tako je, radujem se što ću igrati video igrice, izlaziti. Ja sam vam od onih ljudi koji voli ostati kod kuće, pustiti muziku i samo se odmarati – zaključio je Bolt.