Judo
0

Sabina Haračić najuspješnija na turniru "BiH and Nippon"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaranch" - Zetra održan je 11. međunarodni judo turnir "BiH and Nippon", Prvenstvo BiH za mlađe seniore, kao i memorijalno takmičenje u open kategoriji - "Alija Miladin", saopćeno je iz JK Bosna.

U Zetri je nastupilo oko 700 takmičara iz 50 judo klubova iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i BIH.

Organizatori bili su Judo savez Federacije BiH i Ambasada Japana u BiH, dok su tehnički dio organizacije pripao Judo klubovima Bosna i Nippon.

Na svečanom otvranju prisutnima su se obratili direktor turnira Branislav Crnogorac i ambasador Japana u BIH Hideo Yamazaki, koji je ujedno i otvorio ovo takmičenje.

Pokal "Sanshiro Sugata" za najuspješnijeg takmičara na 11. međunarodnom turniru pripao je članici JK Bosna Sabini Haračić, koja je trijumfovala na turniru i državnom prvenstvu.

Na Prvesntvu BiH za mlađe seniore, koje je održano u sklopu turnira, najuspješniji su bili članovi Bosne, a kod djevojaka Judo klub Famos.

Za najbolje pojednice prvensntva proglašeni su Eldin Omerović (JK Bosna) i Aleksandra Samardžić (JK Berkovići).

Na tradicionalnom memorijalnom takmičenju u open kategoriji - "Alija Miladin", i ove godine je pobjedio Jadranko Jahić, koji je u finalnoj borbi bio bolji od Rajka Mirkovića.

Pored medalja i pehara osvajači su dobili i novčane nagrade, koje je uručio bh. reprezentativac Ibro Miladin, evropski univerzitetski prvak.