sport
92

Sabina Haračić, Aleksandra Samardžić i Mitar Mrdić prvaci Balkana u judou

Klix.ba
Foto: JS BiH
Foto: JS BiH
Ove subote u Herceg Novom održano je Balkansko prvenstvo za seniore i seniorke, na kojem je nastupilo osam zemalja Rumunija, Turska, Bugarska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija i Bosna i Hercegovina. Reprezentacija Bosne i Hercegovine u veoma jakoj konkurenciji osvojila je deset medalja i to tri zlatne, četiri srebrene i tri bronzane medalje, saopćeno je iz Judo saveza Bosne i Hercegovine.

Titule prvaka Balkana ponijeli su naši najuspješniji reprezentativci Sabina Haračić u kategoriji -78kg, Aleksandra Samardžić -70kg i Mitar Mrdić -81kg.

Srebrene medalje, odnosno druga mjesta osvojili su Selma Sejdinović (-52kg) koja je finalni meč morala predati radi povrede ramena, Ema Brkanić (-48kg), 15-godišnja nada bh. sporta i najveće iznenađenje ovog turnira, te Rijad Dedejić (-90kg) i Hadis Ramić (-100kg).

Bronzanim medaljama su se okitili Hana Benca (-78kg), Anđela Samardžić (-57kg) i Ana Marija Brkić (-48kg).

Selektor BH tima prof. Dr. Branislav Crnogorac zadovoljan je nastupom svojih takmičara i rekao je da su ovi rezultati dobar vijesnik predstojećih nastupa naših reprezentativaca na Evropskom juniorskom prvenstvu u Malagi (Španija), Grand Prix takmičenju u Zagrebu (Hrvatska) i Evropa kupu u Beogradu (Srbija).