sport
12

Sabahudin Delalić: Teško je boriti se protiv diva od 2,45 metara

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, koja je sa Paraolimpijskih igara u Brazilu donijela srebro, nije krio žaljenje što su se njegove kolege i on iz Rija vratili bez očekivanog zlata.

Kazao je da im je u finalu na megdan izašla selekcija Irana koja je bila bolja.

"Teško je boriti se sa divom od 2,46 metara", poručio je govoreći o reprezentativcu Irana, gorostasu Mortezi Mehrzadselakjaniju koji je u finalu postigao 28 poena.

"Nismo imali više snage, ali eto, odigrali smo peto uzastopno finale, mislim da se takvim rezultatom rijetko ko može pohvaliti. Očekuje nas iduće godine evropsko prvenstvo pa onda ponovo svjetsko. Nadam se da ćemo naći način da se borimo protiv divova", poručio je kapiten Delalić.

Selektor Mirza Hrustemović kazao je da nije lako izgubiti iako je, poručuje, nekada poraz kao pobjeda. Dodao je kako vjeruje da su njegovi momci mogli bolje jer su u finalu krenuli na zlato.

"Od jake želje malo smo i pregorjeli", izjavio je Hrustemović.

Odbojkaš sa najviše postignutih poena Safet Alibašić poručio je: "Nažalost, nisam osvojio dovoljno poena, svjestan sam da je trebalo još. Iako smo se potajno nadali kad smo ušli u finale da će to biti zlatna medalja, reprezentacija Irana bila je dosta fizički spremnija, posebno uz ovog visokog igrača za kojeg nismo imali rješenje da ga zaustavimo. Još nisam zaboravio treći set u kojem nismo mogli sakupiti snage da pobijedimo. Tada bi ta utakmica otišla u sasvim drugom smjeru".

"Još uvijek je mnogo gorčine u nama", priznao je Ermin Jusufović.

Naši odbojkaši su poručili da će raditi kako bi vratili najsjajnije odličje u našu zemlju. Međutim, porodicama i vjernim navijačima BiH boja njihovih medalja nije važna te su im poručili da su uz njih i nakon pobjeda i poraza.