Sarajevo hvataj!
0

S.ketch - turnir u odbojci na pijesku 13.06.-15.06.

Sarajevo-x.com
Početak ljetnih praznika u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o S.ketch – amaterskom turniru u odbojci na pijesku koji će se održati u periodu 13.6. – 15.6.2009. godine na Bentbaši, nagradnog fonda 5.000,00KM. Organizator ovog eventa je marketinška agencija B40, a medijski pokrovitelj Sarajevo-x.com.

Osnovu S.ketch-a čini sportski događaj (amaterski turnir u odbojci na pijesku) u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se 4 na 4, a u svakom timu mora biti barem jedna igračica. Pravo učešća imaju svi željni rekreacije i dobre ljetne zabave, izuzev profesionalnih igrača. Iako su prijave na turnir u toku, evidentno je veliko interesovanje – očekuje se da će oko 200-250 igrača uzeti učešće. Prijava se može izvršiti na web sajtu: www.odbojka.ba i www.sketch.ba.

S.ketch – Peugeot Beach Volleyball Open 2009 je osmišljen poput svjetski poznatih ljetnih događaja. Riječ je o kombinaciji neprofesionalnog sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa, te niza popratnih takmičenja za publiku. „Želja nam je Sarajlijama, kao i posjetiocima grada, omogućiti zabavan i zdrav način provođenja vremena tokom ljetnih praznika.“, riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Stoga, da bi sve bilo interesentnije, jedan od najbitnijih sporednih segmenata ovog eventa predstavlja muzika - organizovan je DJ pult koji će sve vrijeme muzički pratiti situaciju, što garantuje dobru zabavu tokom turnira. Ovogodišnji novitet čini PAPAYA CLUB TOUR PARTY – najavni party za festivale tokom ljeta na Pagu, čuvena plaža Zrće a koji je predviđen za subotu.

VIP revijalni meč u kojem će učestvovati poznati sportisti i javne ličnosti, nagradne igre za publiku, plesačice, navijačice, nekonvencionalni voditelji programa, te mnoštvo ostalog dodatnog sadržaja, garantuje izvrstan provod 13., 14. i 15. juna na sportskim terenima Bentbaša.