Rukomet
10

Zlatko Saračević: BiH je u odličnoj situaciji pred EP, samo strpljivo

Klix.ba
Olimpijski i svjetski prvak sa reprezentacijom Hrvatske i jedan od najboljih bekova svih vremena, Zlatko Saračević, prokomentarisao je igru Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Zlatko Saračević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zlatko Saračević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Današnja utakmica je bila najvažnija. Ovog puta smo tu ključnu utakmicu odigrali loše. U prvom poluvremenu je bilo katastrofalno u napadu, imali smo 12:3 šut sa vanjskih pozicija. U drugom poluvremenu je to deset minuta izgledalo malo bolje, ali je to bilo prekratko da bi se nešto napravilo. I na kraju deset zicera i ključni momenat sa dva igrača više kad smo ušli sa neriješenim rezultatom. Kad smo trebali pobijediti - nismo, primili smo gol, uslijedilo je isključenje i utakmica je otišla Poljacima.

O reprezentaciji Bosne i Hercegovine kazao je da je u grupnoj fazi odigrala "OK".

Zlatko Saračević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zlatko Saračević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Nažalost, ključna je bila Austrija, kada je možda bilo najviše šanse da se pobijedi, ali nije se pobijedilo. Međutim, ovo je prvi put. Dobro je. Pokazali ste kvalitet i korektnu igru. Ekipa nije imala širine i zbog povreda, a i zbog neiskustva igranja svaki drugi dan. Kako je prvenstvo teklo to se sve više vidjelo", izjavio je ovaj stručnjak.

Poručio je da BiH ima "odličnu situaciju za Evropsko prvenstvo", a da je za dobre rezultate potreban kontinuitet, iskustvo i malo širine.

"I bit će sve u redu. Samo polako, strpljivo", mišljenja je Saračević.

Na tronu u Kataru vidi Francuze koji su, kako je rekao, ušli u mašinu i gaze sve redom.

"Ništa novo u Evropi i svijetu", istakao je na kraju.