Rukomet
0

Zlata Zubac objavila širi spisak za kvalifikacije u rukometu

FENA
Selektorka ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Zlata Zubac objavila je širi spisak igračica na koje računa za nastupe na kvalifikacionom turniru za evropsko prvenstvo 2008. u Makedoniji.

Kvalifikacioni turnir za EP bit će igran od 27. novembra do 2. decembra u litvanskom Viljnusu. Pored rukometašica BiH i domaćina Litvanije u okviru Prve grupe još će igrati selekcije Bjelorusije, Litvanije, Islanda, Grčke i Izraela. Tri prvoplasirane ekipe izborit će nastup u baražu.

Na spisku se nalaze 23 igračice:

Vanja Radić i Nela Ljolje (Požega, Hrvatska), Adela Merdžanić, Mersiha Sarajlić, Amina Pleh i Enisa Ćosović (Željezničar), Slavica Simić, Sabina Pehić, Dragana Knežević, Dejana Knežević, Kornelija Klinac, Tanja Kekić, Sanja Railić (Borac), Ana Pažin, Sanja Čavar, Ivana Ljubas, Amanda Marić i Marija Turudić (Karatina), Ivana Mlakić, Klaudija Knezović (Ljubuški), Izudina Brutus i Najda Ribić (Ilidža) i Ana Đurić (Jedinstvo).

Prvo okupljanje igračica planirano je 15. oktobra, nakon čega će ekipa otputovati u Tunis, gdje će od 16. do 21. oktobra učestvovati na međunarodnom turniru na kojem će još igrati selekcije Njemačke, Danske i domaćina Tunisa.