Rukomet
125

Zenica: Završen 5. rukometni turnir prijateljstva, Metlika odbranila naslov u kategoriji seniora

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
​U Zenici je od 9. do 11. januara održan 5. međunarodni rukometni turnir prijateljstva na kojemu je učestvovalo više stotina rukometaša iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Domaći Čelik Junior u finalu kategorije 1998. godišta sastao se sa rukometašima Radničkog, a pobjedu su odnijeli domaćini koji su u drugom poluvremenu napravili preokret na terenu te rezultat sa poluvremena 9:12, okrenuli u završnici utakmice u svoju korist (19:17). Trećeplasirana je bila ekipa Crvenke koja je porazila ekipu Metkovića.

U kategoriji dječaka 2000. godišta prvoplasirana je bila ekipa Broda iz Slavonskog Broda dok su se na drugom i trećem mjestu našle ekipe Radničkog i Krivaje. U finalu kategorije 2002. godišta prvoplasirana je ekipa Metkovića koja je u finalu savladala rukometni klub iz Maglaja, a trećeplasirana je bila ekipa Čelik Junior.

U finalnoj utakmici seniora sastale su se ekipa Rukometnog kluba Metlika Slovenija i RK Žepče. Prošlogodišnji prvaci, rukometaši Metlike, odlično su nastupili i ove godine pa su u finalnoj utakmici poluvrijeme protiv ekipe Žepča priveli kraju sa 14:7, dok su na kraju utakmice svoju prednost povećali i završili utakmicu pri rezultatom 30:17. Treće mjesto pripalo je ekipi Čelik Junior.

Najbolji golman susreta Metlike i Žepča bio je golman Metlike Jan Muc, dok je Dokl Gašper odnio titulu najboljeg igrača.

Organizatori 5. međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva zahvalili su se svim učesnicima koji su bili dio ove rukometne priče te su istakli da će i naredne godini okupiti ljubitelje rukometa na 6. rukometnom spektaklu.