Rukomet
15

Zenica: Sutra počinje 5. međunarodni rukometni turnir prijateljstva

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U Zenici će od 9. do 11. januara biti održan 5. međunarodni rukometni turnir prijateljstva, na kojem se očekuje oko 700 učesnika iz regije i Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj konferenciji za novinare član odbora Škole rukometa Čelik Junior, koja je ujedno i organizator ovog događaja, Asmir Mujaković je istakao da je ovaj rukometni spektakl, već petu godinu, prema mišljenju učesnika opravdao epitet koji nosi, te da će i ove godine okupiti učesnike iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Zvanično takmičenje početi će u petak 9. januara od 8 sati utakmicom u kategoriji 2002. godišta, gdje će snage odmjeriti ekipe Čelik Junior i Maglaj.

Prema Mujakovićevim riječima, susrete će suditi vrhunske sudije koje nose EHF licencu i sude u najvećim rangovima u Bosni i Hercegovini.

Koordinator selekcija, a ujedno i jedan od organizatora Vladimir Zeljko je istakao da je novina u ovogodišnjem takmičenju učešće seniora.

"Ovaj turnir ide u pravcu što više mladih selekcija, a s obzirom na to da do sada nismo imali ekipe seniorskih selekcija, ove godine smo i njih ubacili. Takmičit će se četiri starosne grupe 1998., 2000., 2002. godišta i mlađi te već spomenuta grupa seniora. Od prošle godine je turnir prebačen u Arenu i imamo potrebu da se zahvalimo rukovodstvu Arene, koje je dozvolilo da i ove godine igramo ovdje", poručio je Zeljko.

U okviru takmičenja bit će održana i revijalna utakmica veterana Čelika i Sloge iz Gornjeg Vakufa, a učestvovat će i prošlogodišnji pobjednici Metlika iz Slovenije.

Prvi put na rukometnom turniru prijateljstva igrat će senior Čelik Juniora Mirza Mulić, koji sa nestrpljenjem očekuje prvu utakmicu.

"Na dosadašnjim turnirima ostvarivali smo pozitivne rezultate i nadam se da će i ove godine biti tako. Ovo je prvi turnir gdje i mi seniori učestvujemo i suprostavit ćemo se na najbolji način da ostvarimo najbolji rezultat", izjavio je Mulić.

Ulaz na sve utakmice je slobodan, a organizatori su pozvali Zeničane i Zeničanke da u što većem broju daju podršku domaćim rukometašima, ali i gostujućim ekipama.