Rukomet
2

Željko Babić novi selektor hrvatske rukometne reprezentacije

FENA
Za novog selektora hrvatske muške rukometne reprezentacije izabran je Željko Babić, aktuelni trener bjeloruskog Meškova iz Bresta, te bivši pomoćnik donedavnog selektora Slavka Goluže.

U njegovm novom stručnom štabu ulogu pomoćnog trenera imat će bivši reprezentativac Petar Metličić, objavljeno je nakon sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) u petak.

UO HRS-a je odluku o Babićevom imenovanju donio jednoglasno, kao što je jednoglasno za novog selektora ženske reprezentacije imenovao aktuelnog trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena koji je ranije vršio i dužnost selektora ženske juniorske reprezentacije.

Prvi zadatak pred novim selektorom rukometaša je nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, a prvi takmičarski dvoboji bit će oni protiv Norveške 29. aprila u gostima, te uzvratni susret 3. maja u Varaždinu, a do kraja kvalifikacija odigrat će i utakmice protiv Holandije i Turske.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivano Balić u petak je potvrđen na mjesto koordinatora za muški rukomet, a tu je dužnost preuzeo od Zorana Gobca koji će ostati potpredsjednik HRS-a i nastavit će pratiti muški rukomet.