Rukomet
0

Yellow Cup: Bosna i Hercegovina - Tunis 31:26

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, probjedom protiv selekcije Tunisa sa 31:26 (17:13) okončala je nastup na međunarodnom turniru "Yellow cup" u švicarskom Winterthuru.

Izabranici selektora Halida Demirovića na stratu turnira poraženi su od Portugala sa 32:23, dok su u drugom kolu bili bolji od domaćina Švicarske sa 32:26.

O pobijedniku turnira odlučit će posljednji susret između Švicarske i Portugala. Ukoliko domaćini pobjede ili igraju nerješeno reprezentacija BiH bi osvojila prvo mjesto i tako odbranila naslov osvojen prošle godine.

Najbolji rukometaši BiH nakon trodnevnog odmora 3. januara nastavljaju pripreme za nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj.

U završnoj fazi priprema reprezentacija BiH još će učestvovati na turniru "Cro - Slo cup", koji će biti igran od 4. do 6. januara u hrvatskom Poreču i slovenskom Kopru. Na turniru će još igrati Slovenija, Hrvatska i Švedska.

Kvalfikacije za SP će se igrati od 9. do 19. januara 2008. godine. U okviru Pete grupe BiH igrat će sa selekcijama Litvanije i Finske.