Rukomet
36

Vražalić: Austrijanci su favoriti, mi ćemo tražiti svoju priliku

FENA
Faruk Vražalić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Faruk Vražalić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Desno krilo rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Vražalić, nakon velike pobjede našeg tima u uvodnom susretu Svjetskog prvenstva u Kataru nad selekcijom Irana, kazao je da je brza igra prtovnika iznenadila naše igrače u prvom poluvremenu, javlja izvještač Agencije Fena iz Katara.

"Očekivali smo znatno slabijeg protivnika. Ušli smo nervozno u utakmicu i napravili puno tehničkih grešaka, ali sada znamo da će nam ova pobjeda podići samopouzdanje, jer smo krenuli sa dobrim rezultatom. Iranci su igrali iznenađujuće brzo, ali smo ih u drugom poluvremenu dobili našom odličnom odbranom. Iskoristili smo naše prilike, i nakon svega mogu da kažem da smo možda mogli lakše do pobjede", rekao je Faruk Vražalić, koji je u ovom susretu postigao tri gola.

On je oprezan u prognozama za subotnju utakmicu s Austrijom, ali se nada će ekipa zaigrati znatno kvalitetnije i pokazati zbog čega su ostvarili plasman na SP.

"Vjerujem da ćemo sutra igrati mnogo bolje, bez puno grešaka i da ćemo uspjeti pobijediti. Austrija je dobra i iskusna reprezentacija, oni su favoriti, mi ćemo tražiti svoju priliku. Na njima je veći pritisak i moramo to iskoristiti", kazao je Vražalić.