Reprezentacija BiH
0

Vojislav Rađa objavio širi spisak igrača

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Novoizabrani selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa danas je objavio širi spisak igrača za okupljanje zakazano za 26. oktobar u Sarajevu, u sklopu prve faze priprema za januarske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj.

Na spisku se nalazi 40 igrača:

golmani: Šabanović, Vujović, Grahovac, Burić, Tahirović i Blažević; lijeva krila: Stojanović, Čakić, Ovčina, Buljugija i Mikić; desna krila: Jaškić, Velić, Vražalić, Pjetlović i Omerović; lijevi bekovi: Prce, Bašić, Halilbegović, Garić, Omerčević; desni bekovi: Obradović, Malešević, Martinović, Suhonjić, Panić, Savić i Škorić; srednji bekvi: Terzić, Harmandić, Međić, Doborac, Karačić i Dokić; pivoti: Toromanović, Skoko, Pucelj, Veselinov, Rakocija i Manić.

Rađa je najavio da će naredne sedmice spisak biti skraćen na 18 imena.

"Spisak nije definitvan, pratit ćemo formu potencijalnih reprezentativaca, kao i nekih igrača koji nisu obuhvaćeni. Pokušat ćemo da napravimo što kvalitetniju ekipu, koju očekuje ozbiljan zadatak u kvalifikacijama. Vjerujem da ova reprezentacija ima potencijal i znanje da može da se kvalifikuje na SP", kazao je Rađa, koji je za saradnike u Stručnom štabu odredio trenere Emira Junuzovića i Vladu Šolu.

U okviru priprema reprezentacija BiH će 28. septembra u Visokom i dan kasnije u Goraždu odigrati prijateljske kontrolne utakmice sa selekcijom Crne Gore.

Kvalifikacije za SP 2011. igrat će se po novom sistemu. Četiri ekipe igrat će kvalifikacioni turnir s kojeg će pobjednik izboriti nastup u baražu (dodatnim kvalifikacijama). Rukometaši BiH će u okviru B-grupe igrati na turniru u Finskoj (od 15. do 17. januara). Pored BiH i selekcije domaćina u grupi su još Velika Britanija i Rumunija.

Raspored utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama: B-grupa: 15. januara: Finska - BiH 16. januara: BiH - Velika Britanija 17. januar: BiH - Rumunija.