Rukomet
6

Vladimir Vranješ za Klix.ba: Borit ćemo se, ali velika obećanja nećemo davati

Piše: A. D.
Vladimir Vranješ
Vladimir Vranješ
Rukometni reprezentativci s nestrpljenjem iščekuju početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Vladimir Vranješ, rukometaš Pick Szegeda, raduje se okupljanju pred prvo veliko takmičenje u karijeri.

“Siguran sam da svi moji saigrači jedva čekaju početak priprema za Svjetsko prvenstvo. Plasman u Katar je historijski uspjeh za našu državu i naš rukomet. Nadam se da ćemo ispraviti greške koje smo pravili u prethodnim utakmicama i odigrati dobro”, izjavio je Vranješ za Klix.ba.

Ivan Karačić nedavno je optimistično najavio visok plasman na Svjetskom prvenstvu, dok je Vranješ po ovom pitanju nešto oprezniji.

“Nismo razgovarali o krajnjim dometima. Mi uvijek idemo od utakmice do utakmice, a tako je bilo i u minulim kvalifikacijama u kojima smo napravili podvig. Borit ćemo se, to je sigurno, ali velika obećanja nećemo davati”, dodaje Vranješ.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvorili smo remijem u Bjelorusiji i porazom od Danske u Tuzli.

“Da nam je neko prije ove dvije utakmice ponudio jedan bod vjerovatno bi nas većina pristala na taj rasplet, ali smo nakon utakmice u Bjelorusiji svi bili tužni jer smo propustili veliku priliku da pobijedimo i riješimo pola posla već u prvom kolu. Sa Danskom je bila druga priča, oni su bolja i iskusnija ekipa od nas, a ja se nadam iskreno da ćemo jednog dana i mi biti veliki kao oni. Danska je uz Francusku, prema mom mišljenju, prvi favorit Svjetskog prvenstva”, smatra Vranješ.