Novi sponzor
0

Visočka 'Bosna' odsad 'Bosna Prevent'

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Prevent grupacija u BiH i Rukometni klub Bosna iz Visokog potpisali su danas sponzorski ugovor kojim je definisana buduća saradnja, saopćeno je iz Preventa.

U nastavku sezone klub će nositi ime RK Bosna Prevent Visoko.

Ugovor su potpisali Edina Hasečić, predsjednica Upravnog odbora rukometnog kluba i Adnan Smailbegović, direktor Preventa.

"Prevent je u Visoko došao prije 10 godina da bi ostao. Pored naših ciljeva da pomognemo razvoju ekonomiju i otvaranju novih radnih mjesta, još jedan iznimno značajan je taj da pomognemo razvoju lokalne zajednice. Podrška loklanoj zajednici kroz sport je jedan od najbolji načina da ovu društvenu zajednicu gradimo na zdravim parametrima", izjavio je Adnan Smailbegović.

Nakon prvog dijela prvenstva Bosne i Hercegovine za muškarce, rukometaši iz Visokog su na desetom mjestu sa istim brojem osvojenih bodova.

"Nadamo se da ćemo kroz ovo partnertsvo vratiti evropski rukomet u Visoko jer ovaj grad to zaslužuje", istakao je Smailbegović.

Prevent je otvorio proizvodne pogone za preradu sirove kože i izradu presvlaka za automobilska sjedišta 4. januara 1999. godine u Visokom kada je zapošljavao 50 ljudi. Danas ovaj lider u autoindustriji posluje u Visokom, Zenici, Goraždu i Jelahu i upošljava oko 3000 ljudi što ga svrstava među vodeće bh. poslodavace. Proizvodi Preventa izvoze se na svjetsko tržište, što ga čini trećim bh. izvoznikom sa 260 miliona KM u protekloj godini.