Rukomet
17

Veselin Vuković za Klix.ba: Katar ima velike šanse da zaigra u finalu SP-a

Piše: A. D.
Veselin Vuković
Veselin Vuković
Legendarni rukometaš Metaloplastike, Atletico Madrida, Barcelone i reprezentacije bivše države Veselin Vuković koji je sa uspjehom tri godine predvodio rukometnu reprezentaciju Srbije pomno prati Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Pozdravio je prvi nastup Bosne i Hercegovine na velikom takmičenju, ali i zažalio zbog sudijske lakrdije koja nas je udaljila od drugog kruga.

"Pred Tunis sam nekim vašim kolegama rekao da je Tunis favorit, ali i da vaši igrači moraju biti spremni na sve. Znam da je na kraju suđenje bilo u korist Tunisa. A upravo je taj poraz BiH koštao ispadanja, ali i kasnijih nastupa koji su bili loši. Treba biti objektivan i reći, danas je uspjeh ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo. Vidite, mi se nismo ni plasirali, zbog toga vi u BiH trebate na kraju biti pozitivni. Za nešto više na završnicama svakome je potreban kontinuitet, a vi ga niste imali jer ste debitovali“, izjavio je Vuković za Klix.ba.

Vuković očekivano meč između Francuske i Španije smatra finalem prije finala.

"Logika mi kaže da će pobjednik meča između Francuske i Španije biti prvak svijeta. Blagu prednost zbog goropadnog Nikole Karabatića dajem Francuskoj. Nažalost po svjetski rukomet mislim da Katar ima velike šanse da zaigra u finalu. Poljska je bolja od njih, ali je i na toj utakmici za očekivati svega i svačega. Sudije su nažalost značajan faktor, a o tome vama danas ne trebam govoriti. Utakmicu osmine finala između Katara i Austrije sudili su arbitri iz Hrvatske koji su oštetili Austriju. Dva sata kasnije meč Hrvatske i Brazila sudili su Katarani i naravno oštetili Brazilce. Pošteno bi bilo da je Hrvatska već u osmini finala napustila takmičenje. Te stvari nažalost danas se događaju samo u rukometu", smatra Vuković.