Rukomet
122

Velika pobjeda mladih rukometaša BiH protiv Mađarske

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mlada rukometna reprezentacija BiH slavila je veliku pobjedu protiv svojih vršnjaka iz Mađarske rezultatom 25:21, u okviru drugog kola Svjetskog prvenstva za juniore u Zetri.

Drugo kolo Svjetskog prvenstva za juniore koje se igra u našoj zemlji donijelo je više sreće za naše mlade reprezentativce.

Nakon remija protiv Južne Koreje ostao je gorak okus u ustima, jer je pobjeda ostala na dohvat ruke, a izmakla je zbog nedostatka sreće i loših sudija iz Tunisa.

Početak prvog poluvremena nagovijestio je izjednačenu utakmicu, ali su Mađari sredinom prvog dijela uspjeli napraviti značajniju prednost. Naši protivnici su otišli na tri gola razlike rezultatom 7:4. Do kraja poluvremena održavali su prednost, a na kraju su na odmor otišli sa pet golova prednosti (16:11). Činilo se da će biti teško stići prednost protivnika, s obzirom na mnogo tehničkih grešaka i bespotrebno izgubljenih lopti.

A onda je na teren Zetre izašla preporođena reprezentacija. Prvih 11 minuta mladi reprezentatvci su igrali u transu, napravili su seriju 6:0 i poveli 17:16.

Serija je nastavljena pa su naši igrači Mađare držali u seriji od čak 9:0.

Do kraja utakmice, na krilima golmana Denisa Serdarevića, reprezentavci su uspjeli sačuvati prednost za prvu, veliku pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

U redovima bh. tima najefikasniji su bili Dejan Malinović, Elmir Građan i Damir Halilković sa po četiri gola, a kod Mađara Szolossi sa šest postignutih golova.

Naredni susret reprezentacija a BIH igra u srijedu protiv prvog favorita grupe C Slovanije, koja vodi sa dvije pobjede.

Drugo kolo Svjetsko prvenstva za juniore, grupa C:

Mađarska - BiH 21:25