Rukomet
492

Večeras svi u Zetru, reprezentacija BiH treba vašu podršku!

Piše: J. H.
Navijači u Zetri bodre mlade bh. rukometaše (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijači u Zetri bodre mlade bh. rukometaše (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Juniorska reprezentacija BiH večeras igra veoma bitan susret protiv Slovenije u okviru trećeg kola grupne faze Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva koje se održava u četiri bh. grada, Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici i Ljubuškom.

Nakon remija protiv Koreje (26:26) i nevjerovatne pobjede protiv favorizovanih Mađara, bh. reprezentativci večeras pred sobom imaju najveću prepreku kada je riječ o prolasku u osminu finala svjetske smotre mladih rukometaša.

Uoči večerašnje utakmice, Slovenci se nalaze na prvom mjestu grupe C sa dvije pobjede iz isto toliko utakmica.

Na drugom mjestu su izabranici selektora Zdenka Grbavca sa jednom pobjedom i remijem. Isti učinak imaju i rukometaši Koreje sa kojima su bh. juniori remizirali na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Četvrto mjesto u grupi drže Argentinci koji su ubilježili pobjedu i poraz. Na petom i šestom mjestu nalaze se Mađarska i Kongo čiji reprezentativci još uvijek nisu osjetili slast pobjede.

Kako su naši rukometaši u nekoliko navrata izjavljivali, podrška sa tribina dvorane Zetra bila je od izuzetne važnosti u protekle dvije utakmice.

No, oni zaslužuju mnogo više od dvije ili tri hiljade navijača na njihovoj strani u utakmici protiv Slovenaca koji su ujedno i među favoritima za osvajanje prvenstva.

Josip Čavara, Ivan Miličević, Stefan Janković, Elmir Gradan, Petar Bubalo, Elis Memić, Damir Halilković, Denis Serdarević, Tarik Kasumović, Josip Perić, Nemanja Bezbradica, Dejan Malinović, Ivan Milas, Josip Ereš, Said Ajkunić i Muhamed Zulfić večeras trebaju vašu podršku.

Dođite u Zetru i bodrite naše momke u utakmici protiv Slovenije koja se igra u 21:00 sat. Ulaz u dvoranu je besplatan.