Rukomet
294

Večeras prva od tri meč lopte: Litvanija u grotlu Cazina mora pasti!

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Pred rukometašima Bosne i Hercegovine je prva od tri meč lopte na putu do Poljske.

Šlag na nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru bio bi plasman na Evropsko prvenstvo, a da bismo tamo zaigrali potrebno je iz utrke eliminisati Litvaniju i Bjelorusiju.

Prvi meč protiv Bjelorusa okončan je neriješenim rezultatom, pa bi nas uz realnu pretpostavku da će moćna Danska pobijediti sve mečeve u našoj grupi, do Poljske mogao odvesti trijumf nad Bjelorusijom u Zenici. Do tad, pak, moramo u dva navrata pobijediti Litvaniju. Prvi od dva meča protiv autsajdera iz naše grupe na programu je večeras u Cazinu.

Atmosfera među našim rukometašima kao i svaki put do sad na visokom je nivou. Odlična vijest je da smo napokon kompletni, odnosno da suspendovanih, rovitih ili povrijeđenih igrača nema. Nakon večerašnjeg zagrijavanja u Cazinu gdje se očekuje prepuna sportska dvorana, za tri dana slijedi nešto teži zadatak i revanš susret u Kaunasu.

Litvanija nije reprezentacija iz reda evropskih ili svjetskih rukometnih sila, ali je nebrojeno puta do sad znala biti neugodan protivnik i nagazna mina za favorite. Zbog toga oprez Markovićevim izabranicima nije na odmet.

Treće kolo:

Bjelorusija - Danska (19.00) BiH - Litvanija (20.15)

Tabela:

  1. Danska 2 2 0 0 56:44 4
  2. Bjelorusija 2 1 1 0 55:53 3
  3. BiH 2 0 1 1 48:50 1
  4. Litvanija 2 0 0 2 49:61 0