Rukomet
0

U subotu otvaranje zagrebačke Arene

FENA
Hrvatska rukometna reprezentacija će u subotu u 20 sati odigrati prijateljsku utakmicu s Rusijom i time i službeno otvoriti zagrebačku Arenu.

"Sutra je prva pripremna utakmica i u ovom trenu želim svim igračima neophodni mir i zdravlje kako bi došli do kraja na SP-u, za što znam da smo sposobni, izjavio je u petak, uoči okupljanja hrvatske rukometne reprezentacije", predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac rekao je da sutrašnjom utakmicom počinje velika fešta rukometa, koja se nastavlja 29. decembra utakmicom protiv Rusije u Osijeku.

Izbornik reprezentacije Lino Červar kazao je da je za utakmicu sa Rusijom pozvao 98 posto domaćih igrača kojima će priključiti samo dva igrača koji igraju u inostranim klubovima, Ivana Čupić i Ivan Pešić.

"Nakon dvije utakmice s Rusijom prvo okupljanje u punom sastavu očekujemo 2. januara u Splitu u kojem ćemo ostati sve do 16. januara i prve utakmice s Južnom Korejom. Za to vrijeme održat ćemo 20 treninga i odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom", kazao je Červar.

Po njegovim riječima, reprezentacija nema previše vremena za pripremu, a najvažnije je psihički, taktički i kondicijski se pripremiti za prvu tešku utakmicu s Korejom i da idu od protivnika do protivnika. Červar je uvjeren da će Ivano Balić doći na pripreme u Split, ali nije želio ulaziti u procjene koliko će najbolji svjetski igrač moći pomoći reprezentaciji.

U Zagrebu vlada veliki interes za utakmicu i očekuje se puna dvorana, odnosno 15.200 gledatelja od kojih će svaki imati svoje "sjedeće i garderobno mjesto", a na raspolaganju će im biti i 26 ugostiteljskih objekata.

Povjerenik za sigurnost SP-a Mihael Varga naglasio je da će za gledatelje biti osigurano Istočno parkiranje zagrebačkog velesajma odakle će ih autobusi ZET-a voziti do dvorane. Zato je apelirao da gledatelji počnu dolaziti već poslije 18 sati, kada se dvorana otvara.

Jedna od glavnih uzdanica i ponajbolji pivot na svijetu Igor Vori smatra da je za dvije utakmice s Rusima najvažnije da se niko ne ozlijedi, a naglasio je da će reprezentativci igrati na pobjede i u Zagrebu, i u Osijeku.