Liga prvaka
0

FOTO / U posljednjoj sekundi pobjeda Bosne

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
U okviru prvog kola „grupe B“ Lige prvaka Bosna BH Gas savladala je francuski Chambery (klub koji je bio najprijatnije iznenađenje prošlogodišnje evropske klupske elite) rezultatom 24-23. Uvodne minute pripale su gostima koji su poveli 4-2. Odmah na startu istakli su se golmani. Odlično su branili Grahovac i Dumoulin.

Studenti su sve do 18. minute bili u rezultatskom zaostatku, ali su nakon dva realizirana sedmerca Petra Kapisode došli u vodstvo od 8-7. Samo nekoliko sekundi kasnije Doborac je povećao na 9-7. Najzaslužniji za mini seriju našeg predstavnika bio je čuvar mreže bordo tima koji je upisao preko 50% odbrana. U 23. minuti Chambery deficit od tri gola, smanjuje na jedan (10-9). No, nakon time-auta koji je tražio Irfan Smajlagić vodstvo se povećalo 13-9, što je i najuvjerljivija razlika prvog dijela.

Ipak, gosti prave seriju 3-0, a konačan rezultat prvog poluvremena glasio je 13-12. Tragičar u redovima Bosne bio je Fahrudin Melić koji nije realizirao tri čista zicera. Šef stručnog štaba Bosne postavio je odličnu taktiku, bila je uočljiva disciplina u igri domaćih.

Nastavak je ponudio dobar rukomet. Predstavnik naše domovine održavao je vodstvo koje se kretalo od jednog do dva gola razlike. U 9. minuti drugog poluvremena bilo je 16-15. Međutim, samo šest minuta kasnije dolazi do preokreta. Golom N'diaye, Francuzi dolaze do vodstva 19-18. Ipak, Doborac sa sedam metara poravnao je šesdeset sekundi kasnije. Prednost Bosni ponovo vraća Melić, ali i gosti uzvraćaju sjajnom akcijom koju završava Detrez. Francuzi su u ovom periodu igre poentirali još dva puta i došli do 22-20.

U 28. minuti Melić poentira za vodstvo Bosne 23-22, ali gosti već u sljedećem napadu poravnavaju na 23-23.

Pobjedu Bosni u posljednjoj sekundi donio je Vedran Banić sjajnim šutem sa desetak metara. Grahovac je meč završio sa 20 odbrana i najzaslužniji je za ovaj trijumf.