Rukomet
33

Trener HSV-a Martin Schwalb: Navijam za BiH, imate odličnu ekipu

Piše: M. Nukić
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Trener njemačkog rukometnog kluba HSV Martin Schwalb pratio je jučerašnju utakmicu grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru koju su rukometaši BiH igrali protiv Makedonije. Istakao je kako naša zemlja ima vrlo dobar tim koji može pobijediti.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Mislim da BiH ima odličnu odbranu i odličnog golmana koji je jučer uradio dobar posao. Izgubili su previše lopti na toj utakmici, ali da nisu imali bi šansu za pobjedu. Mislim da će Dragan Marković pronaći pravo rješenje i nadam se da će BiH pobijediti", rekao je Schwalb.

Njemački rukometni stručnjak kazao je kako BiH ima veliku šansu da u sutrašnjem meču pobijedi Tunis.

"Neće biti laka igra, ali imate šansu. Odbrana Tunisa je ofanzivna, igraju 3:3 formaciju, a vi imate dobru igru i odbranu. Navijam za BiH", naglasio je Schwalb.

Danas je na rasporedu i utakmica između Njemačke i Danske. Schwalb ističe kako njegova zemlja nema šta da izgubi te da se nadaju pobjedi.

"Favoriti za ovo takmičenje su Francuska, Hrvatska koja ima dobar tim, Danska i Španija iako mi se ne sviđa njihov rukomet", kazao je Schwab.

Martin Schwalb je rukometaš koji je učestvovao na Olimpijadama 1984. i 1996. godine. Kao trener HSV-a doveo je svoj tim do titule Evropskog prvaka 2013. godine. Igrao je za Zapadnu Njemačku s kojom je osvojio srebrnu medalju, te za reprezentaciju Njemačke.