Rukomet
4

Travančić pred duel dvije Bosne: Teško će mi biti igrati protiv kluba u kojem sam ponikao

Klix.ba
Eldin Travančić
Eldin Travančić
Rukometaši sarajevske Bosne iz kola u kolo sve više napreduju, kako klub organizaciono, tako i ekipa sa rezultatima. Danas u okviru 12. kola Studenti gostuju starom rivalu, visočkoj Bosni i sigurno da neće imati lagan zadatak.

Eldin Travančić, pojačanje Bosne u ovoj sezoni jedan je od najboljih igrača, a posebno se istakao na meču sa Krajinom kada je postigao 12 golova, te prije nekoliko dana u Kupu kada je mrežu Prijedora zatresao sedam puta.

"Rezultatima i nisam baš zadovoljan, kako ja, tako i ekipa jer smo još posljednji za tabeli, ali mislim do kraja polusezone da neće tako biti i siguran sam da ćemo učiniti sve da popravimo plasman, tačnije da osiguramo opstanak, što je primarni cilj ove sezone", kaže Travančić, koji je iz visočke Bosne stigao u sarajevsku, a sutra će prvi put igrati protiv svog matičnog tima.

"Očekujemo tešku, jako tešku utakmicu. Bosna je vrlo dobar kolektiv i kao takvu je teško pobijediti na njihovom terenu. Imaju respektabilan tim, ali mi ne idemo sa bijelom zastavom, već želimo sve da učinimo da ostvarimo pobjedu. Meni će sigurno biti teško igrati protiv kluba u kojem sam ponikao, ali u sportu je to normalno i sigurno da ću pružiti svoj maksimum", riječi su Travančića, koji je zadovoljan svojim nastupima ove sezone, te očekuje da nastavi tako.

Utakmica se igra danas u 15:30, u sportskoj dvorani u Visokom, a direktan prijenos je na BHT1.