Rukometna Liga prvaka
0

Terzić vodio Veszprem do pobjede u Berlinu

Totalsport
Mirsad Terzić
Mirsad Terzić
Rukometaši mađarskog Veszprema ostvarili su pobjedu na gostovanju u Berlinu u utakmici 5. kola EHF Lige prvaka.

Premda je uloga favorita pripala rukomketašima Füchsea, pobjeda Mađara (4-1 trenutni učinak) može se okarakterisati blagim iznenađenjem. Domaćin je bolje otvorio utakmicu, u 9. minuti poveo s 4-2, a u 16. minuti Veszprem je stigao do prvog vodstva (6-7). Potom se igralo gol za gol, pa je nakon 20 minuta igre rezultat bio poravnat (9-9).

Pet minuta prije kraja prvog dijela također izjednačen rezultat (12-12), no gosti u finišu prave mini-seriju i na odmor odlaze sa 15-13 u svoju korist. U 34. minuti Mađari su imali tri gola prednosti (18-15), a šest minuta kasnije vodili su 20-16. Nijemci se vraćaju u igru (18-20), a onda opet serija Veszprema (21-24), da bi na kraju susret bio završen rezultatom 29-24 za goste.

Njemačka ekipa pala je nakon što se povrijedio jedan od ključnih igrača Bartlomiej Jaszka. Inače u berlinskoj dvorani ovaj susret posmatralo je 6.000 gledatelja. U mađarskom sastavu, ujedno na čitavom susretu, najraspoloženiji bio je bh. reprezentativac Mirsad Terzić sa 7 golova, srbijanski igrač Marko Vujin postigao je 6 golova, a pet Mađar Reinaldo Perez.

Kod Nijemaca Alexander Petersson, islandski reprezentativac, postigao je 5 golova, koliko i Danac Torsten Laen. Vrijedi napomenuti da je sjajan na golu gostiju bio Hrvat Mirko Alilović.Ovom pobjedom Veszprem ima velike izglede da se plasira u knock-out fazu natjecanja.

Liga prvaka, grupa B:

Füchse Berlin - Veszprem 24-29

Poredak: 1. Veszprem 8, 2. Atletico Madrid 7 (-1), 3. F. Berlin 5, 4. Kielce 4, 5. Čehovski medvjedi 2, 6. Bjerringbro/Silkeborg 0.