Rukomet
0

Svjetski prvak naredni protivnik bh rukometne reprezentacije

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon utakmica s olimpiskim prvakom - ekipom Hrvatske, u jednom od narednih termina Evropske rukometne federacije (EHF), predviđenih za odigravanje prijateljskih utakmica, gotovo izvjesno će junu ili oktobru ove godine ugostiti aktualnog svjetskog prvaka - selekciju Njemačke.

Prema riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hecegovine Smaje Karačića, Nijemci su prihvatili poziv i najavili da će selektor Heiner Brandt dovesti najjači sastav, koji je osvojio titulu na SP, održanom krajem januara ove godine u njihovoj zemlji.

Karačić je istakao da će Savez nastojati da reprezentacija BiH u ovoj godini odigra i susret s još jednom od selekcija iz samog vrha svjetskog rukometa - ekipom Španije. Preliminarni dopis RSBiH je već uputio i očekuje se odgovor Španske rukometne federacije.

Gostovanje hrvatske reprezentacije u BiH iskorišteno je i za proširivanje suradnje i prijateljskih veza rukometnih saveza dvaju zemalja. Tako je dogovoreno da se najbolji rukometaši naše zemlje uoči januarskih kvalifikacija za SP 2009., koje će održati u Hrvatskoj krajem decembra ove ogodine u Poreču, pripremaju zajedno s domaćom reprezentacojom.