Rukomet
12

Svetlana Ceca Kitić se pridružila štrajku glađu u Beogradu

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nekadašnja rukometna reprezentativka Jugoslavije i BiH Svetlana Ceca Kitić stupila je danas u štrajk glađu, čime se u Beogradu pridružila potpredsjednici Sportskog društva (SD) "Radnički" Stanki Pejović.

Štrajk glađu Pejovićeva je počela prije pet dana, nezadovoljna statusom jednog od najtrofejnijih sportskih društava Beograda i Srbije, kome je isključena struja i grijanje zbog neplaćenih računa, prenose beogradski mediji.

Kitićeva, koja je karijeru počela u Rukometnom klubu "Radnički", apelovala je na nadležne da uključe struju, ističući da SD "Radnički" ne traži novac, ni otpis dugova, "već samo malo vremena da bi prikupili sredstva i podmirili dug".

Prema njenim riječima, dug prema Elektrodistibuciji Srbije iznosi 1,8 miliona dinara (oko 15.000 eura). Sale u kojima treniraju sportisti SD "Radnički" ne griju se već dvije godine, a od prošle nedjelje su bez struje.

Kitićeva je sa RK "Radnički" 1980. i 1984. godine osvojila Kup evropskih šampiona, a 1986. godine Kup pobjednika kupova.

Potpredsjednik društva Pejovićeva, koja je majka troje maloljetne djece, već šesti dan ne odlazi kući, i treći dan prima infuziju u kancelariji "Radničkog" - u kojoj nema grijanja.