U sjedištu EHF-a u Beču
0

Sutra žrijeb osmine finala rukometne Lige prvaka

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču u utorak će biti obavljen žrijeb osmine finala Lige prvaka.

Među evropskom elitom u ovoj sezoni najviše klubova ima Španija (4), slijede Njemačka (3) i Danska (2), dok će po jednog predstavnika u osmini finala imati sedam država - Slovenija, Francuska, Mađarska, Rusija, Poljska, Hrvatska i Rumunija.

Jedni bosanskohercegovački predstavnik ove sezone u elitnom evropksom takmičenju - Bosna BH Gas grupnu fazu takmičenja okončao je na posljednjem, šestom mjestu u B-grupi.

Šesnaest klubova će na osnovu plasmana u grupnom dijelu takmičenja biti podijeljeno u četiri bubnja. U prvom su pobjednici četiri grupe, u drugom drugoplasirane ekipe, u trećem trećeplasirane, te u četvrtom bubnju ekipe koje su osvojile četvrta mjesta u svojim grupama.

Prilikom žrijebanja sastat će se klubovi iz prvog i četvrtog, te iz drugog i trećeg bubnja.

Klubovi iz bubnja broj 1 i 2 revanš utakmice igrat će na domaćem terenu.

Prve utakmice osmine finala igrat će se između 24. i 28. marta, dok su revanši na programu između 31. marta i 4. aprila.

Bubanj 1: Montpellier (Fra), Veszprem (Mađ), Ciudad Real (Špa) i Kiel (Njem);
Bubanj 2: Čehovski Medvedi (Rusija), Rhein-Neckar Löwen, HSV Hamburg (Njem) i Barcelona (Špa); Bubanj 3: Valladolid, Reale Ademar (Špa), Vive Targi Kielce (Polj), i Croatia osiguranje Zagreb (Hrv); Bubanj 4: Constanta (Rum), Gorenje Velenje (Slo), Kopenhagen i Kolding (Dan).