Rukometni spektakl u Skenderiji
0

FOTO / Studenti žele osvetu nad Rusima

Sarajevo-x.com
Rukometaši Bosne BH Gas u subotu žele pobjedu nad ruskom ekipom St. Petersburg i revanširanje za poraz u prvom kolu rukometne Lige prvaka, kada su Rusi bili bolji slavili rezultatom 32:27.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Studenti imaju svojevrstan rezultatski pritisak s obzirom da ih samo pobjeda ostavlja u igri za četvrto mjesto i prolaza dalje. Igrači i stručni štab Bosne nadaju se dobroj igri i pobjedi, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana povodom susreta 8. kola Lige prvaka.

“Da ne vjerujemo u pobjedu ne bi se ni bavili rukometom. Publika će biti itekako važan faktor u ovom susretu, jer bez navijača ne bi imalo smisla igrati. Imperativ pobjede uvijek je prisutan kako u domaćem tako i na međunardom takmičenju”, rekao je šef stručnog štaba Studenata Irfan Smajlagić.

Igrači su istakli spremnost za ovaj susret, obećali su dati svoj maksimom te se nadaju pobjedi uz podršku sa tribina.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
“Puni smo samopuzdanja. U meč treba ući hladne glave kako ne bi pregorili u silnoj želji za pobjedom. Vjerujem da ćemo uz podršku sa tribina doći do pobjede”, rekao je Tarik Međić.

Bosna BH Gas se trenutno nalazi na posljednjem mjestu na tabeli pa je pobjeda imperativ ukoliko žele ostati u konkurenciji za 4. mjesto na tabeli.