Kup kupova
0

"Studenti" spremni da ponove uspjeh iz 2007.

FENA
Rukometaši Bosne Sunce osiguranja u subotu igraju revanš susret četvtrtfinala Kupa kupova protiv ekipe Kadetten iz Schaffhausena. U borbi za nastup u polufinalu, drugog po jačini evropskog takmičenja, prvak BiH startuje sa minus pet golova (22:27), koji je švicarski tim ostvario u prvom susretu na domaćem terenu.

Trener "Studenata" Vojislav Rađa na press konferenciji je naglasio, da relativno visok poraz Bosne nije realan odnosu snaga na terenu, jer je kvalitet na strani njegovog tima.

"Nismo zadovoljni rezultatom prve utakmice i sigurni smo da je on mogao biti povoljniji. Na to su djelimično uticale naše greške, a dijelom čudne odluke sudija. U ovom momentu ne možemo ništa drugo učiniti osim da prihvatimo činjenicu da moramo pobijediti sa šest ili više golova razlike, i uradicemo sve što je u našoj moći da to ostvarimo. Period od 4-5 dana između ove dvije utakmice iskoristili smo da sagledamo svoje i protivničke greške kako bismo uvidjeli šta nam može pomoći u predstojećoj utakmici. Sigurni smo da ćemo plan sprovesti u djelo", kazao je Rađa.

On je dodao, da su svi igrači su zdravi i u konkurenciji su za sastav koji će u subotu istrčati na parket dvorane "Ramiz Salčin" na Mojmilu (20.00 sati)

Utakamica protiv švicarskog predstavnika "Studentima" će biti jubilarna u eurokopovaima. U devet sezona igranja u sva četiri evropska kupa rukometaši Bosne ukupno su odigrali 50 utakmica. Najveći uspjeh ostavrili su u sezoni 2006/07. kada su igrali u polufinalu Kupa kupova, a priliku da ponove ovaj rezultat imat će u subotu.

Revanš utakmice četvrtfinala Kupa kupova:

Bosna SO (BiH) - Kadetten Schaffhausen (Švi) - prvi susret (22:27) Pick Szeged (Mađ) - Nordhorn (Njem) - 25:34

Constanta (Rum) - Pevafersa Valladolid (Špa) - 23:38 Metalurg (Mak) - Amicitia Zürich (Švi) - 29:32