Rukometna Liga prvaka
0

FOTO / "Studenti" na startu dočekuju Kadetten Schaffhausen

FENA
Utakmicom sa švicarskim Kadetten Schaffhausenom rukometaši Bosne BH Gasa u subotu u Skenderiji otvaraju novu sezonu u Ligi prvaka.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Nakon što su prošle sezone izborili nastup među 16 najboljih ekipa u elitnom evropskom takmičenju, "studente" u nastupajućoj sezoni očekuje težak zadatak da s izmijenjenom ekipom ponove ovaj najveći uspjeh u historiji kluba.

Trener Bosne Irfan Smajlagić na današnjoj pres-konferenciji je istakao, da njegova ekipa u sezonu ulazi s istim ambicijama, ali s izvjesnim nedostacima jer nije nastavljena nadogradnja i kontinuitet započet u prošloj sezoni.

"U periodu koji je ispred nas pokušat ćemo da ispravimo propuste, odnosno stvari koje nismo uspjeli na vrijeme posložiti. Bit će teško to ostvariti jer se u Ligi prvaka improvizacije na kraju skupo plaćaju", kazao je Smajlagić.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Naglasio je da će veliki hendikep za njegovu mladu ekipu biti neigranje iskusnih igrača, što objektivno umanjuje njihove ambicije.

"Ni protiv jedne ekipe u grupi nismo favoriti, ali isto tako protiv svakog protivnika imamo šanse. Svojom upornošću, zalaganjem, vjerom u sebe i podizanjem kvalitete ubijeđen sam da ćemo napraviti pozitivan rezultat", istakao je Smajlagić.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Prvi protivnik Bosne - Kadetten Schaffhausen je višestruki švicarski prvak i ekipa sastavljena od iskusnih internacionalaca iz čak devet zemalja.

Zdravstveni bilten "studenata" za predstojeći susret nije povoljan. Smajlagić neće moći da računa na povrijeđene Sandra Uvodića, Igora Karačića i Josipa Pažina, koji su bili okosnica ekipe u prošloj sezoni.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Susret Bosna - Kadetten Schaffhausen igrat će se 1. oktobra u dvorani "Mirza Delibašić"- KSC Skenderija u 19.00 sati. Utakmicu će suditi Rumuni Sorin-Laurentiu Dinu i Constantin Din, dok će delegat biti Sandor Andorka iz Mađarske.

U ostala dva susreta A-grupe sastaju se Zagreb - Savehof (29. septembra) i Barcelona - Chambery (1. oktobra).