Rukometna Liga prvaka
0

"Studenti" na startu dočekuju Chambery

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Rukometaši Bosne BH Gasa susretom protiv francuskog Chamberyja u subotu u Olimpijskoj dvorani Zetra otvaraju takmičenje u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

To će biti treći nastup sarajevskih rukometaša u elitnom evropskom takmičenju. U okviru B-grupe pored francuskog predstavnika, "studenti" će za protivnike imati mađarski Veszprem, slovensko Gorenje, njemački Rhein-Neckar Löwen i poljsku ekipe Vive Targi iz Kielcea.

Trener Irfan Smailagić na pres-konferenciji je istakao da je grupa teška i da zalužuje maksimalni respekt.

"Nema slabih ekipa u grupi i teško je odrediti favorite. Sve ekipe imaju šanse i u stanju su da naprave iznenađenja. Mi ćemo svaku utakmicu nastojati da odigramo što bolje. Naš prvi protivnik dosta pažnje pridaje agresivnosti. Igraju Ligu prvaka duži niz godina, to je klub s respektom, koji ima velike ambicije", kazao je Smailagić.

Kapiten "studenata" Petar Kapisoda naglasio je da je iza ekipe dva i po mjeseca ozbiljnog rada i da sada dolazi vrijeme kada se treba pokazati rezultat.

"Chambery je ekipa koja je prošle godine bila najveće iznenađenje Lige prvaka. Ove sezone ostali su bez najboljeg igrača Daniela Narcissa (lijevi bek), ali su umjesto njega na toj poziciji doveli vrhunskog igrača na kojeg ćemo morati obratiti posebnu pažnju. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, ali bez obzira na sve to smatram da u ovom trenutku nismo mogli dobiti boljeg protivnika. To je ekipa po mjeri s kojom se da igrati i mislim da bi najbolja satisfakcija bila da ovogodišnju Ligu prvaka počnemo pobjedom. Nakon ove utakmice imat ćemo spoznaju gdje smo u odnosu na neke najbolje evropske ekipe u ovom trenutku", kazao je Kapisoda.

Prodaja ulaznica za utakmicu počela je u srijedu po cijeni od pet KM, a štampano je 3.200 ulaznica, od kojih će 150 biti podijeljeno učenicima sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Susret Bosna BH gas - Chamberxy igrat će se u 17.30 sati, a sudit će ga Austrijanci Gerhard Reisinger i Christian Kaschütz.

U 2. kolu ekipa Bosne gostuje 11. oktobra u Velenju, a sedam dana kasnije dočekuje Rhein Neckar.

Raspored nastupa rukometaša Bosne u Ligi prvaka:

B-grupa:

Bosna BH Gas - Chambery Savoie HB (3. oktobra) Gorenje - Bosna BH Gas (11. oktobra) Bosna BH Gas - Rhein-Neckar Löwen (18. oktobra)

Vive Targi Kielce - Bosna BH Gas (7. novembra) Veszprém - Bosna BH Gas : (14. novembra) Bosna BH Gas - Veszprém KC (21. novembra) Bosna BH Gas - Gorenje (13. februara 2010.)
Chambery Savoie - Bosna BH Gas (21. februara) Bosna BH Gas - Vive Targi Kielce (27. februara) Rhein-Neckar Löwen - Bosna BH Gas (6. marta)