Rukomet
19

SP u rukometu: Juniori BiH očekivano lako porazili Kongo

Piše: A. P.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U sarajevskoj dvorani Zetra juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine bez poteškoća su savladali svoje vršnjake iz selekcije Konga. Rezultat je bio ubjedljivih 31:21 za naše momke.

Susret odigran u okviru četvrtog kola Svjetskog juniorskog prvenstva u grupi C nije ponudio nikakvo iznenađenje. Naši igrači opravdali su epitet favorita i već od početka počeli stvarati sigurnu prednost.

Na poluvremenu je bilo 15:9. Selekcija BiH je pred sam kraj došla do deset golova razlike, a više puta dolazila je na osam razlike. Redali su se golovi Perića, Halilkovića, Ajkunića, Građana, Ereša, Zulfića, Jankovića, Kasumovića, Memića, kao i dobre odbrane Serdarevića i Šarca.

Kongo u dosadašnje četiri utakmice ima četiri poraza, dok je reprezentacija naše zemlje u prethodna tri meča zabilježila pobjedu, poraz i remi.

Večerašnji trijumf te eventualna pobjeda nad Argentinom u posljednjem kolu, koje se igra u subotu, osigurali bi izabranicima Zdenka Grbavca ostanak na drugom mjestu u grupi, na kojem se sada nalazimo, iza favorita Slovenije koja je večeras zabilježila i četvrtu pobjedu.

U petak je na SP slobodan dan, a u posljednjem, 5. kolu grupne faze takmičenja bh. juniori u subotu, 20. jula, igraju protiv Argentine.

Juniorsko SP u rukometu, četvrto kolo:

Grupa A:

Francuska - Angola 28:23 Rusija - Tunis 25:23 Srbija - Danska 24:24

Grupa B:

Njemačka - Holandija 30:29 Alžir - Katar 23:30 Švicarska - Hrvatska 20:27

Grupa C:

Mađarska - Argentina 28:21 Slovenija - Koreja 34:19 BiH - Kongo 31:21

Grupa D:

Brazil - Španija 21:29 Švedska - Čile 42:15

Kuvajt - Egipat 25:30