Rukomet
7

SP u Kataru: Tunižani namučili Kauboje, Makedonija tijesno protiv Irana

Piše: A. D.
Foto: EPA
Slavlje hrvatskih reprezentativaca (Foto: EPA)
Nakon teškom mukom izborene pobjede u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva protiv Austrije, hrvatski rukometaši večeras su porazili afričkog viceprvaka u rukometu, selekciju Tunisa rezultatom 28:25.

Hrvatska je do prvog vodstva na večerašnjoj utakmici došla u četvrtoj minuti golom Duvnjaka, da bi dvije minute kasnije dva gola prednosti Kaubojima donio Štrlek.

Tunižani se u nastavku nisu predavali pa su u 16. minuti golom Banoura došli do 7:7. Hrvati do 20. minute ipak uspijevaju vratiti tri gola prednosti. Tunis i nakon toga hvata rezultatski priključak, a Hrvatska do gola prednosti dolazi u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Golom Štrleka u 15. minuti nastavka Hrvatska dolazi ponovo do plus tri. Do kraja Kauboji uspijevaju održati prednost i uz raspoloženog Alilovića na golu upisati drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Makedonija je nakon uvjerljive pobjede nad Tunisom sinoć, večeras rezultatom 33:31 porazila selekciju Irana.

Od početka utakmice Makedonci su bili za nijansu bolji protivnik ali se nisu uspijevali rezultatski odlijepiti. I na poluvremenu i na kraju meča imali su plus dva, dovoljnih za drugi trijumf koji ih je doveo nadomak drugog kruga.

U grupi A domaćin Katar bio je bolji od Čilea i potvrdio epitet favorita.

SP u Kataru, 2. kolo, grupe A i B, utakmice od 17 sati:

Tunis - Hrvatska 25:28 Iran - Makedonija 31:33 Čile - Katar 20:27

Ranije odigrane:

Brazil - Španija 27:29 Bjelorusija - Slovenija 29:34