Rukomet
7

Smajilbegović: U Doboju želimo pobjedu za ostanak na vrhu tabele

Klix.ba
Ajdin Smajilbegović
Ajdin Smajilbegović
Rukometaši Vogošće Poljine Hills u okviru 6. kola rukometne Premijer lige BiH gostuju ekipi Sloge u Doboju. Vogošćani nakon pet kola imaju četiri pobjede i jedan remi, a u posljednjem kolu u gradskom derbiju savladali su sarajevsku Bosnu sa 23:17. a nadaju se da će u novoj utakmici nastaviti dobar niz.

Mladi Ajdin Smajilbegović ističe da je zadovoljan dosadašnjim igrama ekipe te da je davno zaboravljen kiks u prvom kolu protiv Zrinjskog, kada je Vogošća remizirala na domaćem terenu (20:20).

"Moram priznati da sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone. Mislim da to i pokazuje naše mjesto na tabeli. Na početku sezone smo imali taj jedan nesretan kiks, ali smo se izdigli iznad toga i hrabro krenuli dalje. Iz meča u meč se polako dižemo, igramo sve bolje i polako stvari dolaze na svoje mjesto", kaže Smajilbegović, koji očekuje pobjedu i u Doboju:

"Ekipa Sloge je uvijek nezgodna ekipa, pogotovo na domaćem terenu, a prošle sezone smo doživjeli poraz Doboju, tako da se sada želimo revanširati. Istina je da Dobojlije ove sezone ne igraju baš tako dobro, ali respektujemo ih i nećemo unaprijed upisati bodove. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice mislim da nećemo imati velikih problema da dođemo do nove pobjede i ostanemo na vrhu tabele", rekao je rukometaš Vogošće.

Smajilbegović je u Vogošću stigao u januaru u pauzi prošle sezone, a ističe da je prezadovoljan, a ove sezone na terenu ima veću minutažu koju vrlo dobro koristi.

"Vogošća kao ekipa ima velike ambicije i baš zbog toga se ni trena ne kajem što sam došao ovdje i iz dana u dan sve mi se više sviđa. Ove sezone trener Riđić mi je dao veću minutažu i trudim se da na što bolji način opravdam ukazano povjerenje i da mu se dobrim partijama zahvalim", završio je Smajilbegović.

Meč Sloga (Doboj) - RK Vogošća Poljine Hills igra se u petak (14. oktobra) u 19 sati.