Izrazio želju za Bundesligom
2

Serdarušić: Vraćam se trenerskom poslu

Totalsport
Zvonimir Serdarušić
Zvonimir Serdarušić
Jedan od najboljih i najtrofejnijih evropskih rukometnih trenera u posljednja dva desetljeća Zvonimir "Noka" Serdarušić, rodom iz BiH, objavio je da traži posao.

"Opet sam spreman. Optužbe protiv mene pravomoćno su odbačene, a zdravstvene sam tegobe izliječio. Osjećam da bi bila šteta sa 62 godine otići u penziju. Još sam relativno mlad da bih se prebacio isključivo na pecanje", rekao je trener koji je s Kielom u 15 godina (1993.-2008.) osvojio 11 titula nacionalnog prvaka, pet Njemačkih kupova i jednu Ligu prvaka.

Upravo to, najvrednije postignuće, kojeg se dokopao 2007. u finalu protiv bundesligaškog rivala Flensburga, pokušali su Serdarušiću oteti u podosta napuhanome istražnom i sudskom procesu za podmićivanje sudaca baš u dvobojima protiv Kiela. Nakon što je u januaru 2010. godine Ured državnog advokata u Kielu protiv njega i suradnika mu (Uwe Schwenker) podigao optužnicu, a u siječnju 2011. godine Zemaljski sud u Kielu otvorio suđenje, u januaru ove godine Serdarušić je, kao i sportski direktor Schwenker, oslobođen po svim tačkama optužnice.

"Dogodilo se ono što sam očekivao, jer znao sam da nisam ništa skrivio. Svejedno osjećam olakšanje. Iako nisam bio formalno prohibiran od trenerskog posla, bio sam praktički, barem što se Njemačke tiče. Osjećao sam to cijelo vrijeme."

"Znao sam da moram skinuti ljagu sa svog imena prije no što dočekam novu priliku u Bundesligi. No, sada sam u situaciji u kojoj nikad u karijeri nisam bio: da moram čekati smjenu nekoga od kolege da bih dobio priliku za posao. To mi nije nimalo ugodna spoznaja."

Na pitanje zašto stalno govori o Bundesligi kao o cilju, odnosno zbog čega ne bi radio i negdje drugdje, Serdarušić je odgovorio:

"Zato što u Njemačkoj ima više sposobnosti, strpljenja i realizma nego u drugim zemljama."