Rukomet
3

Selektor rukometaša Španije Ribera: BiH je iskusna i kvalitetna ekipa

FENA
Jordi Ribera (Foto: EPA)
Jordi Ribera (Foto: EPA)
Selektor rukometne reprezentacije Španije Jordi Ribera pohvalio je bh. selekciju uoči utakmice dva tima koji se igra večeras u Valladolidu.

Ribera, kao i selektor BiH Bilal Šuman, debitovat će na klupi svog državnog tima.

"BiH je iskusna ekipa s dosta kvalitetnih igrača. Prce igra odlično u Poljskoj, Terzić i Vranješ su vjerovatno najbolji odbrambeni igrači u Mađarskoj i među najboljima su u Evropi. Burić i Grahovac su odlični golmani, kao i desni bek Panić iz francuskog Chamberya. Želimo pobjedu, jer ovdje još nije zaboravljen neodlazak na Olimpijski igre u Riju", kazao je Ribera.

Španac neće moći računati na Guidena Guardiolu, koji je zadužen za odbranu, ali smatra da ima dovoljno kvalitetnih igrača koji ga mogu dostojno zamijeniti.

"U našem timu je dosta mladih igrača, ali tu su i iskusni Tomas, Aguinagalde, Entrrerios i Morros koji su nosioci igre", rekao je Ribera.

Utakmica između Španije i BiH igra se večeras od 20:30 sati u u dvorani Polideportivo Huerta del Rey, koja ima kapacitet 3.500 mjesta.

Sudit će Francuskinje Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura, dok će delegat biti Portugalac Antonio Goulao.

Ovo će biti treća utakmica između BiH i Španije, a u prethodna dva duela slavili su Španci.

Prvi susret odigran je 1993. godine na Mediteranskim igrama u Montpellieru (24:19), a četiri godine kasnije Španci su pobijedili 37:20, također na Mediteranskim igrama, ovaj put u Bariju.

Osim Španije i BiH u grupi su još Austrija i Finska. Dvije prvoplasirane ekipe iz grupa idu direktno na EP, kao i jedna najbolja trećeplasirana selekcija, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.