Rukomet
12

Selektor Hrvatske osudio ustaške poklike u meču protiv Srbije

Anadolija
Slavko Goluža (Foto: EPA)
Slavko Goluža (Foto: EPA)
Na sinoćnjoj prijateljskoj utakmici rukometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije (34:30), odigranoj u Rijeci, dio publike skandirao je ustaške poklike, te vrijeđao gostujuće igrače i stručni štab.

"Ubij Srbina", ''Za dom spremni'' i ''Ajmo ustaše'' odjekivalo je riječkom dvoranom u prvom poluvremenu, sve dok policija nije stala u blizini šovinista koji su potom prestali sa uvredama na račun srbijanskog tima.

Ponašanje dijela navijača osudio je i Slavko Goluža, selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, koja će od 15. januara učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

"Drago mi je što je publika došla u velikom broju. Atmosfera u Rijeci bila je dobra, iako nikako nije trebalo onog navijanja na početku utakmice“, istakao je Goluža.

Hrvati su pripremajući se za SP dan ranije u Umagu igrali sa istim protivnikom. Pobijedili su i tada Srbiju (35:28), no za razliku od Rijeke u Istri goste nisu vrijeđali, piše Anadolu Agency.

Nacionalni tim Hrvatske na SP u Kataru nastupit će u grupi „B“, gdje će za protivnike imati Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Iran, Austriju i Tunis. Prvi meč Golužini izabranici odigrat će 16. januara protiv Austrije.