Rukomet
0

Sastanak Izvršnog odbora IHF-a 29. jula u Sarajevu

FENA
Smajo Karačić (Klix.ba)
Smajo Karačić (Klix.ba)
Sastanak Izvršnog odbora Međunarodne rukometne federacije IHF bit će održan u ponedjeljak, 29. jula u Sarajevu, dan nakon završetka Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva u našoj zemlji.

Na sastanku će učestvovati 36 zvaničnika ove organizacije sa svih kontinenata s predsjednikom Hassanom Mustafom na čelu. Sastanak će biti priprema za kongres IHF-a, koji će biti održan u decembru ove godine u Kataru.

"Mi smo počašćeni time što će sami vrh svjetskog rukometa doputovati u našu zemlju. Na sastanku će biti donijete važne odluke, između ostalih biti razmatrane kandidature za organizaciju svjetskih prvenstava za seniore 2017. i 2019. godine", kazao je generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Iako je ranije bilo najavljeno da će RS BiH na sastanku podnijeti službenu kandidaturu za organizaciju ovog takmičenja 2017. ili 2019. godine, Karačić je kazao da to neće učiniti ovom prilikom, a da je mjesec novembar krajnji rok za prijavu.

"Razgovarali smo o toj temi s čelnicima IHF-a, ostavljen nam je rok do novembra do kada se može predati kandidatra i to samo za SP 2019. Upoznali smo predsjednika o našoj namjeri i dobili smo podršku. Do sada su kandidature za organizaciju uložili Njemačka i Danska", kazao je Karačić.

Po njegovima riječima predstavnici IHF-a su dosadašnju organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva u BiH, koje je u toku, ocijenili veoma uspješnom i bez ijedne zamjerke.