Rukomet
0

Rukometnom klubu Bosna 20.000 KM

FENA
Povodom osvajanja naslova prvaka Bosne i Hercegovine u rukometu i postignutih rezultata u protekloj godini ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović primio je danas delegaciju Rukometnog kluba Bosna iz Sarajeva.

Ministar Hadžihafizbegović upoznao je goste da će Vlada KS-a na narednoj sjednici odobriti 20.000 KM kao nagradu ovom klubu za postignuti uspjeh, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

"Namjeravam sa svojim saradnicima izraditi strategiju za podršku sportu u kojoj će sve što je kvalitetno imati i prioritet. Ministarstvo će biti uz rukometaše sarajevske Bosne i dalje, jer je naše opredjeljenje davanje maksimalne podrške vrhunskim sportistima i klubovima, što vi sigurno jeste", izjavio je Hadžihafizbegović.

Razgovarno je i o mogućnostima kontinuiranog sufinansiranja rada vrhunskih sportskih klubova i sportista.

"Stabilnost finansiranja je neophodna da bismo održali nivo postignutih rezultata, te dosegli još veće i značajnije uspjehe", kazao je predsjednik Skupštine kluba Mirsad Purivatra.

Ministar Hadžihafizbegović najavio je da će vrlo brzo inicirati sastanak i obaviti razgovore s predstavnicima svih instanci vlasti kako bi se pronašao adekvatan modus za sistemsko rješavanje sufinansiranja vrhunskog sporta, kulture i umjetnosti.

Na kraju druženja ministar Hadžihafizbegović je gostima uručio roman "Vječnik" Nedžada Ibrišimovića.